Kultna slika nastala je večeras, Son u prilici, Guardiola na travi

Trenutak koji je možda i odlučio prvaka Engleske

Kultna slika nastala je večeras, Son u prilici, Guardiola na travi

Haris Zilić

Manchester City je napravio veliki korak prema tituli prvaka Engleske trijumfom protiv Tottenhama rezultatom 2:0 u zaostaloj utakmici 34. kola engleskog Premiershipa.

Građani kolo prije kraja imaju dva boda više od Arsenala i u posljednjem kolu dočekuju West Ham, tako da imaju sve u svojim rukama.

City je vodio 0:1, a onda u 88 minuti moglo je sve da se okrene.

Son je bio sam pred golom gostiju, šutirao, a golman Ortega vrhunskom intervencijom zaustavio udarac Sona i vjerovatno donio titulu Manchester Cityu.

Nakon ove prilike, Pep Guardiola je završio na travi, pao je od uzbuđenja, jednostavno sezona se mogla slomiti u samo jednom udarcu.

Oglasi

Tako je u borbi za titulu prvak Engleske nastala kultna fotografija Guardiole na travi koja će se sigurno dugo širiti na društvenim mrežama i vjerovatno trenutak koji je odlučio prvaka Engleske u sezoni 2023/2024.

Interesantno da je golman Ortega sredinom drugog poluvremena zamijenio Edersona koji je imao oštar duel sa Romerom.

Barzilski golman je dobio udarac u glavu, ali vrlo brzo je ustao, međutim Guardiola nije želio da rizikuje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Edersonu se nije svidjelo što ga je Guardiola izvadio, ali ispostavit će se da je ulazak Ortege bio potez vrijedan titule. Ortega je sjano zaustavio Sona.

Nakon pomenute prilike za Tottenham u narednom napadu dosuđen je penal za City, a Haaland je bio siguran izvođač, ovjerio je trijumf i pogodio za konačnih 0:2 u Londonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Celo je prevara teska... narics umisljeni..
2 1
BAJSJECAR1977
Sac7 milijardi,koje je potrošio u ****yju,javbih 2 puta osvajao ligu šampiona sa Bratstvom Gračanica....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi