Son gurao Richarlisona prema navijačima, pa izjavom pokazao kakva je osoba

Pokazao se kao veliki prijatelj

Son gurao Richarlisona prema navijačima, pa izjavom pokazao kakva je osoba

Edmir Škorić

Velika drama viđena je u subotu u duelu Tottenhama i Sheffield Uniteda. Spursi su gubili s 1:0 do samog kraja, a onda napravili nestvaran preokret.

Tottenham je razbijao goste, ali lopta nije htjela u gol, da bi sve promašaje domaćina kaznio Hamer golom u 73. minuti.

Anel Ahmedhodžić i saigrači bili su jako blizu velike senzacije, no duboko u nadoknadi Tottenham postiže dva gola. Prvo je Richarlison u 98. postigao gol za 1:1, a ubrzo nakon toga asistirao Kuluševskom koji zabija golčinu za pobjedu i veliko slavlje na londonskom stadionu.

Richarlisonu je ovo trebalo. Nedavno je snimljen kako plače na klupi Brazila jer se nalazi u lošoj formi zbog golgeterskog posta, a čak je spominjao i psihologe od kojih je spreman tražiti pomoć.

"Vratit ću se u Englesku i potražiti psihološku pomoć kako bi poradio na svom umu, kako bi se vratio jači," poručio je napadač Tottenhama.

Oglasi

Richailson je izjavio kako je iza njega teških pet mjeseci i "turbulentno vrijeme izvan terena".

"Međutim, oluja je prošla. Sada su stvari kod kuće kako treba. Ljudi koji su pazili samo na moj novac otišli su od mene", objasnio je.

Sada je konačno proradio, a njegov saigrač Son Heung-min ga je gurao s leđa je tokom slavlja prema navijačima. Reprezentativac Južne Koreje želio ga je dodatno ohrabriti i pomoći mu da na pravi način proslavi tako važan gol.

Osim toga, nedugo nakon što je utakmica završena, Son je kazao da mu je draže što je Richarlison dao gol nego da ga je i sam postigao.

Do sada su Spursi osvojili 13 od mogućih 15 bodova pod vodstvom trenera Angea Postecogloua. No, slijedi im malo teži raspored, jer će igrati protiv Arsenala u gostima i Liverpoola kod kuće. Ti mečevi bi mogli pokazati da li bez Harryja Kanea Spursi imaju snage da se bore za sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su vjerovali da će potpuno pasti nakon prodaje Harryja Kanea u Bayern, ali on igraju fantastičan nogomet. U svakoj od utakmica ove sezone dali su najmanje po dva gola, a najviše pet protiv Burnleyja u gostima u 4. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi