Navijači ga prozivaju zbog loše igre, Son krivi zaštitnu masku koju nosi zbog majke

Otkrio je sve detalje

Navijači ga prozivaju zbog loše igre, Son krivi zaštitnu masku koju nosi zbog majke

Esmer Oštraković

Son Heung-Min otkrio je u posljednjoj izjavi za medije da ne vidi loptu zbog zaštitne maske koju mora nositi, ali je imao jako dobro opravdanje zbog koje je nosi, a to su njegovi roditelji.

Naime, Tottenham je prije nekoliko dana ostvario ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Crystal Palacea, a bilo je 0:4. Jedan gol postigao je i Son.

Son je imao problema sa okom, zbog kojeg mu je nastup na Svjetskom prvenstvu bio upitan, ali je sve riješeno sa zaštitnom maskom.

Otkrio je Son da sada zaštitnu masku nosi samo zbog svojih roditelja koji su zabrinuti da bi mogao pretrpiti istu povredu lica.

"Očito je da nisam isti kao kad igram bez maske. Moj vid je dobar, ali kada lopta dolazi do mene, jednostavno je naporno, jer ne vidim loptu zbog maske. Ne smeta mi, ali nekada se desi taj problem", rekao je Son, te je nastavio.

"Protiv Aston Ville me je sve to frustriralo. Primio sam loptu, pa sam je iznenada izgubio je je nisam vidio. Bio sam jako ljut. Da sam sam, igrao bih bez maske. Ipak, moji roditelji, moja porodica, svi su zabrinuti jer postoji veliki rizik ako me neko ponovo udari u lice", rekao je Son.

Otkrio je kako je tekao razgovor sa roditeljima oko nošenja zaštitne maske.

"Nisu mi rekli da li da nosim masku ili ne. Ali, kada smo bili na večeri nakon utakmice sa Aston Villom, pitali su šta je sa maskom. Jasno je da su zabrinuti", kaže Son.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rizik je veliki jer lice nije dovoljno oporavljeno, a roditeljska briga je naravno najnormalnija stvar na svijetu.

Pitanje je do kada će Son morati igrati sa maskom, jer je jedna stvar jasna, a to je da on jednostavno nije isti igrač sa i bez maske na licu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi