Son plače, od tuge bi umro, a čovjek mu prilazi da napravi selfie: Da je bilo ko drugi...

"OK, može"

Son plače, od tuge bi umro, a čovjek mu prilazi da napravi selfie: Da je bilo ko drugi...

Edmir Škorić

U sjajnoj utakmici odigranoj danas u sklopu 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentativci Gane pobijedili su Južnu Koreju s 3:2.

Južna Koreja uspjela se vratiti nakon dva gola zaostatka, ali je sjajni Mohammed Kudus donio slavlje afričkoj selekciji, kojoj ostaje borba s Urugvajom u trećem kolu za plasman u osminu finala.

Gana je do vodstva stigla u 25. minuti. Jordan Ayew je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, u gužvi u petercu se najbolje snašao štoper Salisu i poslao loptu u gol za 1:0. Ayew je asistirao i u 34. minuti, Kudus pogodio za 2:0.

Ekspresno se Korejanci vraćaju sa dva goal Gue Sung Choa u razmaku od samo tri minute. Gana ipak opet dolazi do vodstva i do pobjede, pošto je u 68. minuti Mensah prošao po strani i ubacio po zemlji, da bi Kudus drugim golom donio veliku pobjedu.

Tabela nakon nepotpunog drugog kola izgleda ovako, uz napomenu da dalje prolaze dvije prvoplasirane reprezentacije:

# TIM UTA BOD GR
1. Portugal 1 3 3:2
2. Gana 2 3 5:5
3. Urugvaj 1 1 0:0
4. Južna Koreja 2 1 2:3

Gana će u posljednjem kolu igrati protiv Urugvaja, dok će Južna Koreja odmjeriti snage sa Portugalom. Prethodno će meč drugog kola u ovoj grupi od 20 sati odigrati Portugal i Urugvaj.

Oglasi

Južna Koreja je ostala na samo jednom bodu i teško da će imati šansu da nešto više napravi jer u zadnjem kolu igra protiv Portugala, a tada možda ni pobjeda neće biti dovoljna.

Svjestan je toga Song Heung-min, kapiten ove azijske selekcije i prva zvijezda. Nogometaš Tottenhama je plakao na kraju utakmice, a interesantno da je u tom trenutku bio okupiran sa članovima stručnog štaba Gane.

Jedan od članova reprezentacije Gane usput je izvadio mobitel i zatražio selfie sa Sonom koji je bio vidno utučen i potpuno razoren.

I dok zvijezda Premiershipa plače, kao da bi najradije da ga nema, svejedno je ganskom treneru rekao da je u redu da napravi selfie s njim. Ispoštovao ga je, pa opet briznuo u plač. Da je neko drugi bio na mjestu skromnog i dobrog Sona, ko zna kako bi se ovo sve završilo.

Video pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Son je inače mnogo bolji bio prošle sezone, kada je u dresu Tottenhama postigao čak 34 gola na 45 nastupa u svim takmičenjima, ali u ovoj sezoni se dosta mučio. 

Son nije zabio gol još od golova (2) protiv Eintracht Frankfurta u oktobru u grupnoj fazi Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi