Son nije mogao gledati penal u 117. minuti

Južna Koreja u polufinalu Azijskih igara

Son nije mogao gledati penal u 117. minuti

Edmir Škorić

Južna Koreja je prošla u polufinale Azijskih igara nakon drame protiv Uzbekistana.

Južna Koreja je slavila s 4:3 protiv Uzbekistana, a gol odluke postigao je Hee-Chan Hwang iz penala u 117. minuti, odnosno tri minute prije kraja produžetaka.

Prethodno je bilo 3:3 u regularnih 90 minuta. Sva tri gola za Južnu Koreju postigao je U. Hwang, a Masharipov, Alibaev i H. Hwang (autogol) za Uzbekistance.

Son Heung-min, nogometaš Tottenhama i prva zvijezda Južne Koreje, okrenuo je glavu kada se izvodio penal, ali na njegovu sreću njegov saigrač je bio precizan za veliko slavlje.

U polufinalu će Južna Koreja igrati protiv boljeg iz duela Sirija - Vijetnam. U drugom polufinalu igraju Japan i pobjednik duela UAE - Sjeverna Koreja.

Top Komentari

Keno
Ovaj ako ne pobjedi finale morace u vojsku nekoliko godina, nije ni cudo
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi