Šoše: Glibo? Velež ga nije kontaktirao

Direktor mostarskog kluba demantovao mladog nogometaša

Šoše: Glibo? Velež ga nije kontaktirao

E. Škorić

Proteklih dana u bosanskohercegovačkoj javnosti pojavila se informacija da je novi premijerligaš mostarski Velež zainteresiran za Dražena Glibu.

Glibo igra u NK Neretva iz Metkovića, a 23-godinjak je prethodno prošao sve mlađe uzraste HŠK Zrinjski i bilo je govora kako je na meti Veleža, a tragom tih informacija SportSport.ba je kontaktirao mladog igrača koji je istakao da je bilo kontakata s Veležom, ali da on kao dijete Zrinjskog ne bi mogao da igra za Rođene.

"O interesu Veleža mogu reći da mi laska, no da ne budem pogrešno shvaćen, ja sam ipak dijete Zrinjskog i taj klub doslovce smatram za svoj drugi dom tako da zbog tog ipak ne bih mogao odjenuti dres najvećeg rivala. Veležu želim sve najbolje, interes godi, ali moj prioritet u ovom trenutku je samo odlazak u inostranstvo", rekao je Glibo.

No, kasno sinoć nam se javio i direktor Veleža Džemil Šoše, koji je demantovao navode ovog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Niko iz kluba nije kontaktirao pomenutog igrača, prije svega što FK Velež ima jednu od najmlađih ekipa u Premijer ligi BiH, te su mu u ovom trenutku potrebna iskusna pojačanja koja će mladoj ekipi našeg kluba biti podstrek zad obar rad, te borbu za ostvarenje što boljeg rezultata. Ja se ne želim obazirati na navode pomenutog igrača, te još više produbljivati ionako osjetljive teme između sportskih rivala, pogotovo u našem gradu. Volio bih da se mladi igrači ne bave sporednim stvarima u sportu već da na terenu ostvare što bolje rezultate i na taj način prave karijeru i dižu rejting i cijenu, a ne putem medija", rekao je Šoše za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasis1000
Izbori su za 2 godine kada ce SDP popustiti na lokalnim izborima, ove godine od 6 do 8 mjesta, sljedece ispadanje, ne bih volio da bude tako jer je Velez gigant, al vjerujte, nazalost sve je politika, pratite kada SDP dobro prodje i Velez je ekstra, kada oni izgube i Velez je nazalost finansijski ne jak
0 12
niko nikovic
Nece Velež njega dovesti, najavljena su samo kapitalna pojačanja poput Fajića, jer Velez po povratku u Premijer ligu, puca odmah na sami vrh tabele.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi