Dražan Glibo: Dijete sam Zrinjskog, ne mogu zaigrati za Velež
Foto: Instagram

Bivši igrač Plemića za SportSport.ba

Dražan Glibo: Dijete sam Zrinjskog, ne mogu zaigrati za Velež

Dražan Glibo aktualni je nogometaš NK Neretve iz Metkovića, a navodno se pojavila mogućnost da od naredne sezone zaigra u Premijer ligi BiH.

Ovaj 23-godišnji stoper možda nije toliko poznat bh. javnosti, no ovaj momak koji je prošao sve mlađe uzraste HŠK Zrinjski i koji je sjajnim igrama u metkovskom klubu privukao pozornost nekoliko klubova pa i onu od strane gradskog rivala Plemića, od FK Velež.

Neki mediji su se već raspisali o Glibinom prelasku u redove Rođenih, no ovaj nogometaš to u kraćem razgovoru za SportSport.ba ipak demantira.

"Postojao je interes i kontakti od strane Veleža - govori Glibo i nastavlja - Pošto sam imao dobru sezonu u Neretvi bilo je konkretnih ponuda još na polusezoni ali pošto je klub bio iznimno korektan odlučio sam ostati do kraja sezone u Neretvi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"O interesu Veleža mogu reći da mi laska, no da ne budem pogrešno shvaćen, ja sam ipak dijete Zrinjskog i taj klub doslovce smatram za svoj drugi dom tako da zbog tog ipak ne bih mogao odjenuti dres najvećeg rivala. Veležu želim sve najbolje, interes godi, ali moj prioritet u ovom trenutku je samo odlazak u inostranstvo", pojasnio je Glibo za SportSport.ba sve o mogućnosti da nekadašnji igrač Zrinjskog zaigra za Rođene.

Glibo je prošao omladinske kategorije Zrinjskog, a nakon toga igrao je za mostarski Branitelj. Imao je i kratku epizodu u švicarskom niželigašu NK Pajde, a iz ovog kluba stigao je u Imotski. Prošlog ljeta potpisao za za NK Neretva iz Metkovića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kupi_Lee
Veležu ne trebaju igrači Zrinjskog. Kraj priče.
20 0
Zrinja1905
Pitaj pradedu jel postojao i zasto je ugasen ?
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi