Soudani presudio Rijeci u velikom derbiju
Foto: EPA

Novi trijumf Dinama

Soudani presudio Rijeci u velikom derbiju

U velikom derbiju 14. kola HNL-a zagrebački Dinamo je na svom Maksimiru savladao Rijeku rezultatom 3:1. 

Dinamo i Rijeka su odigrali sjajnu utakmicu, a pobjednik je odlučen u drugom poluvremenu kada su Modri na krilima Soudanija postigli dva pogotka i slomili aktuelne prvake Hrvatske. 

Do prednosti prvi su došli gosti, i to nakon devet minuta igre. Hladan tuš na Maksimiru je priredio Acosti, no nakon 20 minuta Dinamo se vratio. Za izjednačenje je neobranjivo s ruba kaznenog prostora pogodio Moro. 

Nakon ranog vodstva branitelja naslova, Dinamo je do potpunog preokreta došao u 49. minuti. Nakon kornera Rrahmani je preusmjerio loptu na peterac gdje se sam kao duh našao Soudani i briljantno pogodio leđima okrenut golu. 

Do kraja utakmice Dinamo je uspio postići još jedan gol. Rijeku je sredio Soudani, koji je ovoga puta izašao sam na Slugu i iskusno poentirao za 3:1. 

Dinamo je još bez poraza u prvenstvu i nakon današnje pobjede ima devet bodova više od Rijeke, čime je već u drugoj trećini sezone 'ubio prvenstvo'. 

Bh. fudbaler Amer Gojak je odigrao cijeli meč za Dinamo, dok je Armin Hodžić bio na klupi. Na drugoj strani Zoran Kvržić je priliku za igru dobio u 52. minuti. 

HNL, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo - Rijeka 3:1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi