Soudani pružio podršku Modrima pred veliki hrvatski derbi

"Mr. Derby" ne zaboravlja svoj bivši klub

Soudani pružio podršku Modrima pred veliki hrvatski derbi

S. Grebović

Dugogodišnji igrač zagrebačkog Dinama El Arabi Hilal Soudani snimio je kraći video klip podrške svojim bivšim saigračima pred najveći derbi Hrvatske, koji se u subotu igra na Poljudu. 

Za oba hrvatska velikana se može reći da su u uzlaznoj putanji, posebno Dinamo koji je u seriji od četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima, uključujući i veličanstven trijumf nad Fenerbahceom u okviru Liga Evrope rezultatom 4:1.

Što se tiče Splićana oni su nakon slabijeg starta sezone i nakon prave bure unutar kluba uzrokovane smjenom trenera, te nakon neočekivanog ispadanja u Evropi od rumunske Steaue ponovo uhvatili pobjednički ritam.

Nekadašnji igrač Dinama El Arabi Hilal Soudani s razlogom je dobio nadimak "Mr. Derby" s obzirom da je par derbija upravo on odlučio pogocima bukvalno u posljednim sekundama.

Najveći hrvatski derbi na rasporedu je u subotu od 16:30, a ostaje da se vidi koliko je Alžirac uspio nadahnuti Hajrovića i njegove saigrače.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi