Southampton ispustio pobjedu u Sunderlandu

Premier liga, 22. kolo

Southampton ispustio pobjedu u Sunderlandu

Midhat Šljivak

Prvi susret 22. kola Premiershipa odigrali su na stadionu Svjetlosti Sunderland i Southampton, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo 2:2.

Southampton je odlično otvorio susret i nakon četiri minute igre su stigli do vodstva. Sjajno je za prednost  gostiju od 1:0 pogodio Jay Rodriguez.

Prednost Svetaca se povećala u 31. minuti. Gol za vodstvo Southamptona od 2:0 postigao je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Uspio je Sunderland preko Fabija Borinija samo minut kasnije da smanji prednost gostiju na 2:1, što je rezultat kojim se otišlo na odmor.

U nastavku je domaći tim uspio stići do jednog boda. Igrala se 71. minuta kada sjajan gol za konačan rezultat susreta od 2:2 postiže Adam Johnson.

Premier liga, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - Southampton 2:2 (Borini 32', Johnson 71'/ Rodriguez 4', Lovren 31')


Sunderland 0-1 Southampton (Goal Jay Rodriguez) by all-goals
Sunderland 0-2 Southampton (Goal Dejan Lovren) by all-goals
Sunderland 1-2 Southampton (Goal Fabio Borini) by all-goals
Sunderland 2-2 Southampton (Goal Adam Johnson) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.