Southampton je primjer kako se novac zarađuje

Primjer za sve ostale klubove

Southampton je primjer kako se novac zarađuje

Endin Čaušević

Čelnici Southamptona već nekoliko sezona uspijevaju svoj tim zadržati u Premiershipu, a pritom i zaraditi ogroman novac od transfera.

Southampton je poznat kao klub koji svakog ljeta proda nekoliko najvažnijih igrača, ali isto tako u timu se pojavi i nekoliko novih imena. Engleski mediji zaintrigirani su kako čelnici ovog kluba uspijevaju da ostvare veliku zaradu od transfera.

Ovaj klub je u prošlosti kupio Nathaniela Clynea, Morgana Schneiderlina, Lukea Shawa, Adama Lallanu, Dejana Lovrena, Caluma Chambersa i Rickieja Lamberta za samo 15.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon što su se ovi igrači u samo jednoj ili dvije sezone dokazali u Southamptonu karijere su nastavili u najjačim engleskim klubovima. Nevjerovatna informacija je da je Southampton od prodaje ovih igrača zaradio čak 171 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi