Southampton u Premiershipu nakon sedam godina

Povratak u društvo najboljih

Southampton u Premiershipu nakon sedam godina

Midhat Šljivak

Utakmicama posljednjeg 46. kola danas je završeno prvenstvo u engleskom Championshipu. Ranije je već bilo poznato da će Reading biti novi član Premier lige, a danas mu se pridružila i ekipa Southamptona.

Popularnim Svecima je u zadnjem kolu bila potrebna pobjeda nad Coventryjem kako bi bili siguran učesnik Premier lige, a oni su na kraju slavili više nego ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Sharp je u 16. minuti donio prednost Southamptonu, da bi samo tri minute kasnije za rezultat prvog poluvremena od 2:0 pogodio Fonte. Drugo poluvrijeme donijelo je još dva gola u mreži gostiju iz Coventryja. Hooiveld je u 59. minuti povećao rezultat na 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Lallana u 63. minuti susreta.

Nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice nastalo je veliko slavlje na St. Mary stadionu, a Southamptonu je ovo povratak u Premiership nakon punih sedam godina u kojima je tim čak jedno vrijeme boravio u trećoj engleskoj ligi.

U play-off za plasman u Premier ligu plasirali su se West Ham, Birmingham, Blackpool i Cardiff, dok su Championship napustili Portsmouth, Coventry i Doncaster.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti