Southamptonu sva tri boda sa gostovanja kod Readinga

32. kolo Premier lige

Southamptonu sva tri boda sa gostovanja kod Readinga

Utakmicu 32. kola engleske Premier lige odigrali su danas fenjeraš Reading i Southampton. Gosti su slavili sa 0:2 te su upisali vrijedna tri boda uči nastavka sezone.

Od početka se igralo jako dobro na obje strane, ali se ipak stekao dojam da Southampton ima više znanja i kvaliteta.

 

To se ispostavilo tačnim u 34. minuti kada je nakon loše reakcije odbrane domaćina Rodriguez na asistenciju Lamberta pogodio za 0:1.

 

Gosti su i nakon tog pogotka nastavili prijetiti. Samo tri minute kasnije, strijelac prvog gola nije imao sreće te je pogodio samo prečku.

 

Sa 0:1 se otišlo na odmor, a slična igra iz prvog poluvremena nastavila se i u drugom.  Reading je u par navrata zaprijetio, ali mreža Artura Boruca nije ozbiljnije ugrožena.

 

Konačnih 0:2 postavio je rezervista Lallana u 72. minuti susreta. Rodriguez ga je sjajno proigrao, a ovaj je savladao nemoćnog Federicija.

 

Do kraja promjene rezultata nije bilo te su sva tri boda pripala gostima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.