"Nikada, ma ni u snu!" - Kane na utakmici protiv Bosne imao jasan zahtjev, Southgate ga glatko odbio
FOTO: guliverimage.com

Imao je razlog

"Nikada, ma ni u snu!" - Kane na utakmici protiv Bosne imao jasan zahtjev, Southgate ga glatko odbio

Esmer Oštraković

Gareth Southgate otkrio je da je Harry Kane na utakmici protiv Bosne i Hercegovine imao poseban zahtjev, ali i to da ga je odlučio odbiti.

Englezi su sinoć protiv naše reprezentacije igrali prvu od dvije pripremne utakmice za Evropsko prvenstvo, te su ostvarili sigurnu pobjedu od 3:0..

Prvi gol postigao je Cole Palmer sa bijele tačke u 60. minuti, a nakon toga još dva gola postigli su Trener Alexander-Arnold, te upravo Harry Kane.

Postava Engleza bila je daleko od one prave, najjače, ali svakako da je i bilo koja postava ove reprezentacije u svakom trenutku veoma, veoma jaka.

Priliku da sinoć igraju od prve minute protiv Bosne i Hercegovine tako su recimo dobili Ezra Konsa, Lewis Dunk, Marc Guehi, Jarrod Bowen, Ebere Eze i Ollie Watkins.

Oglasi

Kapiten i najbolji strijelac reprezentacije Engleske Harry Kane utakmicu je počeo na klupi, ali je dobio određenu minutažu na ovoj utakmici.

Southgate je otkri da je Kane došao do njega i da je očajnički tražio da uđe u igri i da izvede jedanaesterac.

"Plan za Kanea je bio pola sata protiv Bosne, a u petak će početi od prve minute. On je došao i pitao me da uđe i da šutira penal, a to se nije moglo desiti nikada, pa ni u snu.

Posljednjih dana nemamo problema i ne želim da ih imamo. Ovi mečevi će nam pomoći da imamo bolju sliku.

Ali, vjerujte mi, Bosna je bila jako uporna i znali su po šta su došli", rekao je Southgate.

Tako je sada jasno da će zvijezda Bayern Minhena, Harry Kane, igrati od prve minute protiv Islanda u prijateljskoj utakmici koja će biti odigrana u petak na Wembleyju.

Svoju prvu utakmicu na Euru Englezi igraju 16. juna protiv Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi