Southgate pravi jednu izmjenu u sastavu, navijači nezadovoljni odlukom

Englezi igraju protiv Švedske

Southgate pravi jednu izmjenu u sastavu, navijači nezadovoljni odlukom

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske danas igra utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv selekcije Švedske.

Utakmica ovih selekcija igra se danas od 16 sati, a blagu ulogu favorita dobili su Englezi. Poznato je da velika euforija vlada među navijačima ove reprezentacije koji su sigurni da će njihov tim postati prvak svijeta prvi put nakon davne 1966. godine.

Englezi su prikazali dobru igru u dosadašnjem dijelu takmičenja, no očito je da će biti oprezni protiv Šveđana. Navodno, selektor ove selekcije Gareth Southgate pripremio je izmjenu u početnom sastavu koja se baš ne sviđa navijačima Engleske.

Navodno, kako pišu engleski mediji Southgate je odlučio na klupi ostaviti Dele Allija, a umjesto njega trebao bi zaigrati Eric Dier koji je dosta defanzivniji. Navijači Engleske se nadaju da se Southgate neće odlučiti na takvu defanzivnu formaciju, te da bi umjesto Allija šansu mogao dobiti Loftus-Cheek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi