"Procurio" sastav Engleza za utakmicu protiv Srbije - Southgate im spremio pravi pakao
FOTO: EPA

Englezi tvrde da znaju početnih 11

"Procurio" sastav Engleza za utakmicu protiv Srbije - Southgate im spremio pravi pakao

Esmer Oštraković

Večeras svoju prvu utakmicu u okviru ovogodišnjeg Evropskog prvenstva igraju reprezentacije Engleske i Srbije i očekuje se jako dobra utakmica.

Englezi ne samo da su favoriti večeras protiv Srbije, nego s glavni favoriti za osvajanje titule na ovogodišnjem Euru koje se igra u Njemačkoj.

I dok sve zanima kako će večeras izgledati sastavi ove dvije selekcije mediji u Engleskoj su navodno došli do postave njihove reprezentacije koja će večeras igrati od prve minute.

Nakon što je sve "procurilo" jako brzo je objavljeno u medijima.

Tako Englezi tvrde da će protiv Srbije na golu biti Jordan Pickford, dok će ispred njega u odbrani igrati Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi i Kieran Trippier.

Oglasi

Iako je Stones propustio jedan trening ranije ove sedmice zbog bolesti očito je uspio da se oporavi i zauzet će svoje mjesto u prvoj postavi Engleza protiv Srbije.

Trent Alexander-Arnold će početi od prve minute u veznom redu zajedno sa Declanom Riceom, te Judeom Bellinghamom tvrde Englezi.

Saka se oporavio od povrede zbog koje nije igrao posljednju utakmicu u sezoni za Arsenal i spreman je da se nađe u početnom sastavu umjesto Colea Palmera koji je i sam u sjajnoj formi.

Od prve minute navodno će igrati i najbolji igrač godine u Premiershipu Phil Foden, a u vrhu napada biti će naravno Harry Kane.

Uoči ove utakmice ovako je govorio Southgate:

Oglasi

"Već smo vidjeli kako igraju Njemačka i Španija. Ovdje ima nekoliko fenomenalnih timova. Moramo biti na nivou i naš najveći fokus je na prvoj utakmici. Jasno je koliko nam je sve ovo važno", rekao je Southgate.

Također zanimljiva je bila i izjava Harryja Kanea koji igra upravo u Njemačkoj, u dresu Bayerna iz Minhena.

"Mislim da svaki turnir posjeduje drugačija očekivanja. Mi smo zaslužili to da budemo među favoritima.

Gledamo samo sebe i individualno i kao tim i imamo dobrih stvari koje smo uradili u prethodnom periodu, ali sve je to iza nas i tu smo došli da pobijedimo", rekao je Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi