Southgate vratio Sterlinga: Konkurisat će za meč s Kosovom
Foto: EPA

Riješen problem

Southgate vratio Sterlinga: Konkurisat će za meč s Kosovom

Engleski selektor Gareth Southgate izjavio je kako će Raheem Sterling konkurisati za meč s Kosovom.

Prethodnih dana u taboru Engleske vladao je pravi haos nakon što su se na treningu potukli Sterling i Gomez, a deblji kralj je izvukao fudbaler Manchester Cityja kojeg je selektor kaznio tako što ga je udaljio iz momčadi.

Southgateovom odlukom Sterling se tako neće naći u konkurenciji za meč koji Englezi igraju večeras sa Crnom Gorom, no vratit će ga u tim za onaj naredni, protiv selekcije Kosova.

"Idemo naprijed. Sterling je tu s grupom, trenira dobro i to je najvažnije. Donijeli smo odluku i podvukli crtu ispod cijele priče", izjavio je Southgate za engleske medije, na čije riječi se nadovezao i defanzivac Harry Maguire.

"Vidio sam Sterlinga i Gomeza kako razgovaraju i smiješe se okolo. Dobro je za tim da smo prevazišli brzo te probleme i da je atmosfera danas na jednom visokom nivou. Svi su fokusirani samo na trening i utakmice."

Engleska u kvalifikacijskoj grupi A inače je vodeća s 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi