Southgate o odluci da kazni Sterlinga: Radite ono što mislite da je ispravno

Fudbaler Cityja neće igrati za Englesku protiv Crne Gore

Southgate o odluci da kazni Sterlinga: Radite ono što mislite da je ispravno

Reprezentacija Engleske se prije dva dana okupila kako bi počela sa pripremama za posljednje mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Crne Gore i Kosova.

Ipak, ubrzo je selektor Gareth Southgate naišao na ozbiljne probleme i to zbog sukoba dvojice reprezentativaca.

Naime, došlo je do fizičkog obračuna Joea Gomeza i Raheema Stelinga, a sve je bio samo nastavak sukoba njih dvojice iz meča Liverpoola i Manchester Cityja, odigranog u nedjelju.

Kako je Sterling navodno bio inicijator fizičkog sukoba, Gareth Southgate ga je odlučio odstraniti iz ekipe za utakmicu sa Crnom Gorom.

"Trenutno smo u fazi kada su emocije veoma jake nakon derbija i ja sam čovjek koji prizna kada me takve stvari savladaju. Joe Gomez i ja smo dobri i razumijemo se. To je bila stvar koja je trajala 5-10 sekundi. To je sada iza nas i nećemo ovo praviti većim nego što jeste", poručio je nakon icidenta i Southgateove odluke Sterling.

Sada je o svojoj odluci govorio i sam Gareth Southgate.

"Kada se lider ili trener svi će imati svoja mišljenja o odlukama koje donosite. Samo ni koji su bili na ovakvim pozicijama znaju sve detalje i kompleksnost pri donošenju svake odluke. Uvijek će ljudi različito gledati na sve odluke koje se donose", istakao je Southgate, pa nastavio:

"Morate uraditi ono što vjerujete da je ispravno. Ako pokušate donositi odluke na način da svi budu sretni, to neće funkcionisati jer je nemoguće usrećiti sve".

"Kao prvo, ja moram učiniti ono što je ispravno za držanu, reprezentaciju i čitavo vrijeme pokušavati brinuti o igračima...", poručio je selektor Gordog Albiona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, u medijima su se već pojavile špekulacije da mnogi igrači nisu zadovoljni Southgateovom odlukom da kazni Sterlinga izostavljanjem iz ekipe jer smatraju da je to pretjerano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi