Hadžibegić pred utakmicu Engleska - Crna Gora komentarisao sukob Gomeza i Sterlinga

Selektor Crne Gore

Hadžibegić pred utakmicu Engleska - Crna Gora komentarisao sukob Gomeza i Sterlinga

Bh. stručnjak na klupi Crne Gore Faruk Hadžibegić obratio se danas engleskim medijima na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za EP između Engleske i Crne Gore.

Obzirom da je Engleska već skoro osigurala Euro, a da je Crna Gora bez ikakvih šansi, engleski mediji iskoristili su priliku da upitaju Hadžibegića šta misli o sukobu u njihovoj reprezentaciji između Joeja Gomeza i Raheema Sterlinga.

Hadžibegić je bio vrlo jasan:

"Ne bih to uzimao kao neki problem, s fudbalerima se takve stvari dešavaju jer ima dosta različitih karaktera. Tenzije u timu su moguće i zbog velike želje kod igrača za uspjehom. Ja se ne bih mnogo obazirao na taj incident. Moj kolega Gareth Southgate je izrekao kaznu i to će sve proći. Takve stvari se dešavaju u životu jer su fudbalski timovi poput porodica", kaže Hadžibegić.

Komentarisao je i činjenicu da je Sterling suspendovan i neće igrati protiv Crne Gore.

"To neće mnogo uticati na naš pristup. Postoji samo nekoliko reprezentacija koje imaju taj luksuz da budu vrlo snažne iako nemaju najboljeg igrača u ekipi. Što se nas tiče, to ne mijenja ništa i utakmici ćemo prisušpiti kao da Engleska igra u najjačem sastavu".

Iznio je i svoja očekivanja od meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo mnogo povrijeđenih igrača. Ipak, bez obzira na to na teren ćemo izaći uzdignutih glava i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat te na najbolji način prezentovati zemlju. Siguran sam da će tim dati sve od sebe sutra".

Engleska je prva u skupini A sa 15 bodova, dok je Crna Gora pretposljednja sa samo tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi