Šovšić pred potpisom: Novi izazov za mene, radujem se zbog toga

Zanimljiva destinacija sada već bivšeg Plemića

Šovšić pred potpisom: Novi izazov za mene, radujem se zbog toga

Damir Šovšić se na kraju prošle sezone razišao sa mostarskim Zrinjskim.

Od trenutka kada je ovaj veznjak napustio Mostar njegovo ime vezalo se za nekoliko klubova, najviše za FK Tuzla City, no od toga nije bilo ništa, a čini se kako i neće, jer će ovaj nogometaš sreću potražiti na potpuno drugoj destinaciji.

Šovšićeva iduća stanica bit će, prema saznanjima SportSport.ba daleka Indija. Točnije, jedan od tamošnjih najjačih klubova Kerala Blasters. Iako se radi o mladom klubu, već u svojoj prvoj sezoni su se 2014. godine plasirali u finale doigravanja indijske lige u kojem su nesretno izgubili od momčadi ATK s 1-0. Inače, Kerala Blasters dolazi iz grada Kochija i od inauguracije u tamošnji elitni rang natjecanja po pravilu su broj 1 u ligi što se tiče posjete jer na njihovim domaćim utakmicama na Jawaharlal Nehru Stadium po pravilu se okupi po 40.000 gledatelja.

Povodom ove informacije kontaktirali smo Šovšića koji u rodnom Goraždu trenira sa FK Goražde i iščekuje novi klub, a jučer je čak i nastupio za Goraždane u utakmici protiv Olimpika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istina je da je kontakt uspostavljen, nadam se i vjerujem da će posao skoro biti završen i da ću potpisati ugovor s Kerala Blastersom. To bi svakako bio novi izazov za mene u karijeri i radujem se odlasku u Indiju. Do tada treniram i pripremam se sa FK Goražde kojima se ovom prilikom želim zahvaliti što su mi izašli u susret. Posebno se zahvaljujem trenerima Gordanu Mastilu i Emiru Sarajliću koji su mi omogućili da s njima brusim formu i ostanem u treningu" - kazao je Šovšić pred kojim je izgleda nova, velika nogometna avantura i put u daleku Indiju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi