Modrić odahnuo nakon Belgije: "Pokazali smo da smo vrhunska ekipa"
FOTO: EPA

Vatreni idu u nokaut fazu Mundijala u Kataru

Modrić odahnuo nakon Belgije: "Pokazali smo da smo vrhunska ekipa"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je izborila plasman u nokaut fazu Mundijala u Kataru. Vatreni su u odlučujućoj utakmici grupe F u trećem kolu remizirali sa Belgijom 0:0 što je bilo dovoljno za palsman dalje.

Hrvatska je završila drugoplasirana u grupi sa pet bodova iza Maroka koji je bio prvoplasirani sa sedam bodova.

Izabranici Zlatka Dalića sada čekaju prvoplasiranu selekciju iz grupe E, a konačan rasplet te grupe saznat ćemo večeras.

Nakon meča protiv Belgije izjavu za HRT dao je kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

"Zaslužili smo da budemo u osmini finala. U današnjoj utakmici smo jedva živjeli, bilo je tih trenutaka, Belgija ima strašne pojedince. Mogli smo i mi ranije završiti utakmicu.

Svi živimo za ovo, svi koji su tu u Dohi i zaslužili smo ovo. Ostvarili smo prvi cilj, to je prolazak grupe, idemo dalje", rekao je Modrić i dodao:

Oglasi

"Pokazali smo danas da smo vrhunska ekipa i ko god dođe u osmini finala neće mu biti jednostavno protiv nas."

Podsjetimo, Hrvatska brani drugo mjesto sa prošlog Mundijala 2018. godine koji je održan u Rusiji.

Na pomenutom Mundijalu Hrvatska je u finalu poražena od selekcije Francuske sa 4:2.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Interesantno da su Vatreni u Kataru odigrali dvije utakmice bez golova protiv Maroka i Belgije, ali zato su deklasirali Kanadu sa 4:1.

Kako stvari stoje, protivnik Hrvatske u osmini finala će najvjerovatnije biti selekcija Španije, ali to ćemo zvanično znati večeras.

Top Komentari

plemic
odoh malo na hrvatske portale, tamo se slavi, ne oblajlava se.
2 8
user1643903837
Bravvooo bracoo ????
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi