Gvardiol se ukazao kao duh i spasio Hrvatsku: Najbolji defanzivni start na cijelom prvenstvu
Gvardiol izrasta u jednog od najboljih svjetskih defanzivaca.

Momak od 20 godina zadivio svijet

Gvardiol se ukazao kao duh i spasio Hrvatsku: Najbolji defanzivni start na cijelom prvenstvu

Eldar Ganibegović

Hrvatska je s drugog mjesta grupe F prošla u osminu finala, a junak Vatrenih je definitivno 20-godišnji Joško Gvardiol koji je spasio stvar pred sami kraj utakmice i sačuvao krucijalan bod svojoj ekipi.

U okviru 3. kola Svjetskog prvenstva Hrvatska je remizirala s Belgijom 0:0.

Taj bod je i trebao Hrvatskoj kako bi sigurno izborila osminu finala, ali je do njega došla na jako težak način.

Mogli su povesti u 15. minuti da im nije penal poništen zbog nevjerovatnog ofsajda, a u drugom poluvremenu je Belgija bila dosta bolja.

Tragičar Belgije je Romelu Lukaku koji je imao nekoliko velikih promašaja, te je potvrdio da se ne nalazi u najboljoj formi.

Pogodio je stativu u 61. minuti s nekoliko metara, odmah nakon toga je glavom s peterca šutirao preko gola (iako je prethodno vjerovatno De Bruyne izašao vani s loptom, no to ne umanjuje promašaj).

Oglasi

Pred kraj utakmice je s dva metra loptu dobacio samo u ruke Livakovića, a u nadoknadi je imao još jednu veliku šansu kada se ukazao nevjerovatni Joško Gvardiol.

Bila je to velika šansa za Belgiju i Lukakua, mnogi su loptu već vidjeli u golu, ali je se ispred Lukakua ukazao čudesni Gvardiol i izbio loptu, te postao junak Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

O tome kakvu je partiju odigrao mladi Gvardiol govori i statistika. Brojke ne lažu, kaže ona izlizana floskula, ali ovaj put je zaista vrijedi iskoristiti.

Top Komentari

Miskolizac
Ovaj decko nije normalan, trenutno najbolji stoper prvenstva, al i svijeta.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti