Procurile tajne iz svlačionice u Kataru: Sukob, laži, mržnja na kraju i odlazak bez pozdrava
FOTO: EPA

U takvoj situaciij epilog je bio više nego jasan

Procurile tajne iz svlačionice u Kataru: Sukob, laži, mržnja na kraju i odlazak bez pozdrava

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Belgije razočarana je napustila Katar. Na Mundijalu su Belgijanci u grupi sa Marokom, Hrvatskom i Kanadom završili kao trećeplasirani sa četiri boda i ostali bez nokaut faze.

Nakon meča protiv Hrvatske koji je završen rezultatom 0:0 i koji na kraju nije bio dovoljan Crvenim đavolima, odlazak je potvrdio selektor Roberto Martinez.

Kada se činilo da su se Belgijanci pomirili sa ispadanjem i da se lagano okreću novim akcijama u evropskim medijima procurilo je dosta informacija iz belgijske svlačionice.

Navodno je sve zakuhao Kevine De Bruyne. Fudbaler Citya je trebao biti lider reprezentacije, međutim u svlačionici je često ponavljao da je ekipa stara i da nema kvalitet kao ranije što je razljutilo dosta saigrača.

U svađi su navodno bili Witsel i Vertoghen, dok je Eden Hazard cijelu situaciju odlučio iskoristiti da najavi okončanje reprezentativne karijere. I Hazard je navodno bio u nesuglasicama sa dosta igrača, većina je zamjerila selektoru Martinezu zbog minutaže za Hazarda smatrajući da je bila prevelika obzirom na formu u kakvoj je doašo u Katar.

Turbulencije ne mogu da završe bez "šlaga na tortu", a on je došao prije odlaska iz Katara.

Oglasi

Četiri reprezentativca Belgije nisu željela da se vrate sa ekipom kući pa su tako u privatnom aranžmanu napustili Katar, a to su: Meunier, Witsel, Doku i Openda.

Očigledno je da su Belgijanci došli u vrlo lošoj atmosferi na Mundijal, a navodno je bilo dosta izgovorenih laži kako bi se poremetila cijela situacija.

Nekim igračima su pokušali i podmetnuti razne afere, tako da su morali pored terena misliti i o desetine drugih stvari što je svakako poremetilo cijeli plan i pripreme.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pomenuto se odrazilo na teren, Belgija je neslavno završila Mundijal u Kataru i daleko su bili od odbrane trećeg mjesta sa Mundijala iz Rusije 2018. godine.

U Belgiji moraju dosta toga pospremiti, okrenuti novi list, a čini se da jedna velika generacija odlazi lagano u historiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti