Uplakani Kane je ostao sam na terenu: Southgate je uzeo stvari u svoje ruke
FOTO: EPA

Nakon eliminacije Engleske sa Mundijala u Kataru

Uplakani Kane je ostao sam na terenu: Southgate je uzeo stvari u svoje ruke

Haris Zilić

Engleska je završila svoj put na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U četvrtini finala sinoć je bila bolja Francuska rezultatom 1:2. Fudbal se neće vratiti kući i to je još jedan udarac za engleski fudbal.

Heroj Francuza je bio Giroud koji je pogodio za 1:2 u 78. minuti, a Engleska je imala svoga tragičara.

U 83. minuti Harry Kane je promašio penal za 2:2.

Kaneu sigurno neće biti jednostavno u narednim danima. Bit će dosta komenatar ostrvske javnosti.

Ipak, cijelu situaciju bi mogao smiriti selektor Gareth Soutghate.

Nakon utakmice Southgate je tješio uplakanog Kanea kao da mu je želio dokazati da je on još uvijek pravi lider ove generacije engleskih fudbalera i da se slične stvari dešavaju u fudbalu.

Oglasi

Teško da ima riječi koje mogu smiriti Kanea u ovim trenucima.

Nakon eliminacije Engleske oglasio se i legendarni Gary Lineker.

Lineker je istakao kako je mladi tim Engleske odigrao odlično prvenstvo i da nije sramota izgubiti ovakvu utakmicu.

"Još jedna srceparajuća utakmica, ali nije sramota izgubiti od odlične reprezentacije Francuske", napisao je Lineker na svom Twitter profilu i dodao:

"Čestitam Francuzima, bilo je malo razlika između ove dvije ekipe. Mlada reprezentacija Engleske je dala sve od sebe i možemo biti samo bolji Siguran sam da će doći naše vrijeme."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pokušao je i Lineker koliko toliko da utješi Engleze, ali trebat će im sigurno vremena da se oporave od ovog meča na Al Bayt stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi