U Srbiji zgroženi riječima Zlatka Dalića

Smeta im izjava hrvatskog selektora

U Srbiji zgroženi riječima Zlatka Dalića

E. Škorić

Veći dio srbijanskih medija "pjeni" zbog izjave hrvatskog selektora Zlatka Dalića, nakon što je s Hrvatskom izbacio Brazil i plasirao se u polufinale SP-a u Kataru.

Hrvati drugi put u nizu igraju polufinale Svjetskog prvenstva. U Rusiji su prije četiri godine igrali čak finale, izgubili s 4:2 od Francuske, a sada u Kataru imaju priliku da se s Argentinom sastanu u polufinalu u utorak od 20 sati.

Pomalo neočekivano Vatreni su eliminisali Brazil nakon penala, dok Argentina ima 2:0 protiv Nizozemske u završnici drugog današnjeg meča četvrtfinala. Sutra se sastaju Portugal i Maroko, odnsono Engleska i Francuska.

Nakon senzacionalnog izbacivanja Brazila, Dalić je stao pred HRT-ove kamere i kazao da je pobjeda za sve Hrvate, a poklonio ju je i hrvatskim braniteljima.

"Ovo je pobjeda za hrvatski narod. Ovo nam treba. Svaka čast dečkima. Sjajna utakmica od prve minute. Ovo je Hrvat, ovo je Hrvatska. Kad treba i kad je najvažnije", rekao je Dalić za HRT, dodavši:

Oglasi

"Ponos, hrabrost, vjera i domoljublje. Dečkima svaka čast na ovome, ponosan sam do neba. Ovo je pobjeda kompletne Hrvatske. Ovo je za hrvatski narod, neka uživa svaki Hrvat. Uživajte hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Mi s tri miliona stanovnika dva puta ulazimo u polufinale. Moji igrači nisu normalni".

Medijima u Srbiji je zasmetala Dalićeva izjava, odnosno spominjanje branitelja.

"Hrvati ne mogu bez provokacija! Ponovo slave pobjedu vrijeđajući žrtve rata", naslov je srbijanskog Informera.

Srbijanski mediji "pjene": Večerašnji osvrt Informera na Dalićevu izjavu o braniteljima

"Skandalozne riječi selektora Hrvatske nakon pobjede nad Brazilom izazvale buru u Srbiji", naslov je teksta na portalu Nova.rs.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbijanski Sportal također se osvrnuo na Dalićevu izjavu, pa je objavljen tekst pod naslovom: "Hrvatski branitelji, ovo je za vas" Hrvati opet slave uz sjećanje na rat: Selketor nije birao riječi".

Poznato je da mediji u Srbiji žude za senzacionalizmom i da korsite baš svaku priliku da potpale vatru, iako to možda nije potrebno.

Top Komentari

roki-rokic
Jedan sut u okvir gola ZA 120 MINUTA jednom pobjedom doci u polufinale to nema nigje.Penal repka
10 4
DadiG
Zgroženi oni što slave ratne zločince, dižu im spomenike i nazivaju ulice po njima. To je kad lopov lopova naziva lopovom
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti