Vatreni trljaju ruke: Plasman u polufinale donosi nevjerovatan novac
FOTO: EPA

Cifre od kojih "boli glava"

Vatreni trljaju ruke: Plasman u polufinale donosi nevjerovatan novac

Haris Zilić

Veliko slavlje je u susjednoj Hrvatskoj. Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Mundijala u Kataru i dokazala da finale iz Rusije iz 2018. godine nije slučajnost.

Vatreni će i dobro zaraditi novim plasmanom u polufinale.

Prema ranije utvrđenim ciframa, plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru minimalno reprezentaciji donosi 22,6 miliona eura.

Pomenutu svotu reprezentacija osvaja ako završi četvrtoplasirana u Kataru.

Ako osvoje treće mjesto, dobit će 24,4 miliona eura, tako da će i utakmica za treće mejsto sa tog aspekta biti veoma zanimljiva.

Finalisti Mundijala u Kataru će već dobro trljati ruke.

Oglasi

Poraženi u finalu će kasu otežati za 27,7 miliona eura.

Na kraju šlag na tortu, prvak svijeta u Kataru, dobit će 38 miliona eura.

Reprezentacija koje su ispale u četvrtini finala bit će teže za 15,4 miliona eura, a ekipe koje su eliminisale u osmini finala dobit će 11,6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U polufinalu Hrvati igraju protiv boljeg iz ogleda Argentina - Nizozemska, koji počinje večeras u 20 sati. U preostalim parovima četvrtfinala sutra se sastaju Francuska i Engleska, te Portugal i Maroko.

Finale je na programu 18. decembra, no do tada će nas čekati još puno nogometnih uzbuđenja netipičnog za ovo doba godine.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
E moji LEVATI..odavno su se FINANSIJSKI OBEZBJEDILI..dok ce MODRIC I OSTALI svojim unucima pricati i kititi ih MEDALJAMA SA SVJETSKIH PRVENSAVA, nas PJANIC ce savjetovati gdje koji OKUS I NARGILA VALJA..
3 0
plemic
ovu lovu ni vice ne bi mogao profućkati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije