Fotografija koja će zaboljeti svakog Brazilca: U 116. minuti kod 1:0 naprave ovako nešto...

Nedopustivo

Fotografija koja će zaboljeti svakog Brazilca: U 116. minuti kod 1:0 naprave ovako nešto...

E. Škorić

Brazil ide kući i san ove južnoameričke selekcije da dođe do rekordne šeste titule svjetskog prvaka večeras je završen.

Brazilci su u Katar došli kao najveći favoriti za Mundijal i imali su apsolutno pravo na to s obzirom na roster s kojim je raspolagao Tite.

U grupnoj fazi su se prošetali, u osmini finala razbili Južnu Koreju s 4:1, a onda su udarili glavom u zid. U četvrtfinalu su se sastali s Hrvatskom, bili bolji tokom 90 minuta, imali vodstvo do 117. minute, a onda ispali na penale.

Neymar je u 105. minuti, krajem prvog produžetka, postigao gol nakon duplog pasa sa Paquetom i činilo se kao da će to Brazilcima biti dovoljno.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić potom sve karte baca u napad, šalje u igru Petkovića, Budimira i Oršića, a u 117. minuti se sve isplatilo. Kontranapad Hrvatske, lopta ide lijevo za Oršića, koji je s lijeve strane ubacio u sredinu, a Bruno Petković zabio za 1:1.

U trenucima kada je Hrvatska krenula po taj izjednačujući gol, pred šesnaestercom Brazila bili su čak šestorica igrača Brazila, sedmi malo ispred, sa samo trojicom u defanzivi.

Trenutak kada je krenula akcija iz koje je Hrvatska došla do izjednačenja u 117. minuti

Možda je Brazil išao po još jedan gol da sve riješi, ali je na kraju požalio. Ova fotografija pokazuje trenutak odluke,k ada je lopta od Kovačića otišla prema Oršiću, a na kraju je napravljen višak koji je pretvoren u pogodak Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Argentina - Nizozemska. Taj meč igraće se u utorak od 20 sati.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama u subotu se sastaju Portugal i Maroko i Engleska i Francuska. Finale je 18. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi