Skandalozno ponašanje legendarnog fudbalera u Kataru: Krenuo u fizički obračun sa kamermanom
FOTO: EPA

Sve se desilo ispred stadiona "974"

Skandalozno ponašanje legendarnog fudbalera u Kataru: Krenuo u fizički obračun sa kamermanom

Haris Zilić

Nevjerovatne scene dešavale su se nakon meča osmine finala Mundijala u Kataru između Brazila i Južne Koreje (4:1). Ispred stadiona "974" u Dohi u glavnim ulogama bio je legendarni Samuel Eto'o.

Kamerunski legendarni fudbaler je pratio duel Brazila i Južne Koreje (4:1), a po izlasku sa stadiona, mnogi navijači htjeli su selife sa legendarnim napadačem.

Eto'o je pristao na fotografisanje, a onda je u jednom trenutku izgubio živce.

Jednog od kamermana je odgurnuo i krenuo u žestoku raspravu, čak i fizički obraču.. Kamerunac je bio veoma ljut, a video se brzo proširio društvenim mrežama.

Ljudi koji su bili u blizini pokušali su da smire vidno iznerviranog Kamerunca.

Oglasi

Nije poznato zbog čega je Eto'o ovako reagovao, ali izazvao je dosta osuda na njegovo ponašanje, dok mnogi fudbalski zaljubljenici smatraju da se jedna legenda poput njega ne bi trebala tako ponašati, pogotovo ne u javnom prostoru i to ispred stadiona na kojem se igrala utakmica Svjetskog prvenstva.

Samuel Eto' je nedavno postavljen za prvog čovjeka Fudbalskog saveza u Kameruna.

Već na početku njegovog mandata Kamerunci su ostvarili sjajan rezultat i plasman na Mundijal u Katar gdje su ispali u grupnoj fazi, ali nisu prikazali lošu igru.

Remizirali su sa Srbijom 3:3, minimalno poraženi od Švicarske sa 1:0 i ostvarili veliki trijumf protiv Brazila rezultatom 1:0.

Ipak na kraju sa četiri boda zauzeli su treće mjesto u grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbaleri su na lijep način predstavili svoju državu, ali ponašanje Eto'oa sigurno nije trebalo Kameruncima.

Inače, Eto'o je pratio sve utakmice Kameruna na Mundijalu, a odlučio je ostati u Kataru kako bi ispratio neke mečeve nokaut faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi