SP: Hrvatska i Norveška u borbi za finale

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

SP: Hrvatska i Norveška u borbi za finale

Rukometna reprezentacija Francuske sinoć je u prvom polufinalnom meču rutinski savladala Sloveniju sa 31:25, a drugog putnika u veliko finale saznaćemo večeras, kada je na programu okršaj između Hrvatske i Norveške.

Selekcija Hrvatske je na putu do polufinala upisala samo jedan poraz. Bolja od 'Kauboja' bila je Njemačka, koja je potom eliminisana u osmini finala.

Hrvati su u četvrtfinalu napravili veliki podvig savladavši favorizovanu Španiju sa 30:29.

Sa druge strane, Norveška je u borbi za polufinale prilično lako savladala Mađarsku (31:28). 

U grupnoj fazi bili su bolji od Poljske, Rusije, Japana i Brazila. Jedini poraz doživjeli su u duelu sa domaćinom turnira, reprezentacijom Francuske.

Posljednji put ove dvije selekcije sastale su u aprilu prošle godine, kada je Hrvatska slavila sa 27:21 u odlučujućem susretu za plasman na Olimpijske igre. Prethodno su 'Kauboji' slavili i u borbi za evropsku bronzu (31:24).

Duel Hrvatske i Norveške na programu je večeras od 20.45 časova u AccorHotels Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi