SP za klubove u novom izdanju, ali bez Barce, Bayerna, Juventusa?!

Sve se mijenja

SP za klubove u novom izdanju, ali bez Barce, Bayerna, Juventusa?!

E. Škorić

Nogometni moćnici uvijek nešto mijenjaju, a već dugo planiraju da osmisle novi format za Svjetsko klupsko prvenstvo.

Osim što se sprema nova Liga prvaka sa 24 konstantna učesnika (bogati i veliki klubovi, op.a), u opticaju je i Svjetsko klupsko prvenstvo koje bi moglo da doživi velike reforme.

Na Mundijalu za klubove igrala bi 24 zima podijeljena u osam grupa po tri ekipe, a prvaci grupa igrali bi u četvrtfinalu.

Tako bi SP za klubove počelo da sliči onom pravom, reprezentativnom Svjetskom prvenstvu, a ne kao što je do sada bila praksa da igraju samo kontinentalni pobjednici.

Evropu bi predstavljalo osam ekipa, po četiri osvajača Lige prvaka i Evropske lige u prethodne četiri godine, a to bi značilo da u ovom trenutku mjesta ne bi bilo za klubove kao što su Barcelona, Bayern, Juventus, CIty, PSG...

Južna Amerika bi imala šest predstavnika, Afrika, Azija i zona CONCACAF po tri, dok bi jedan predstavnik bio iz Okeanije.

Prvo prvenstvo bi moglo biti održano u ljeto 2021. godine, od 17. do 21. juna, a favorit za domaćinstvo je Japan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Znači Real kriv što uze tri puta za redom LP pa nema Barcelone,Bajerna,Juventusa...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi