Juventusa svaka Costina minuta košta 10.000 eura

Isplati li se?

Juventusa svaka Costina minuta košta 10.000 eura

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Douglas Costa je u Juve došao za 48 miliona eura u ljeto 2017. godine.

Costa je stigao kao veliko pojačanje, ali nije do kraja iskoristio potencijal i nije u potpunosti ispunio očekivanja u Torinu.

U drugoj sezoni u Italiji jedva da je i igrao, a sa šest miliona eura po sezoni jedan je od plaćenijih igrača ovog kluba.

Analizirajući njegovu zaradu i minute provedene na terenu, došlo se do zaključka da Juve plaća 10.000 eura Brazilcu za minutu provedenu na terenu.

Costa je igrao samo 618 minuta u Seriji A i 157 minuta u Ligi prvaka, a od početka februara nije igrao kako treba.

Iako ga trenutno želi nekoliko klubova, teško da Juve može da vrati uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na jednoj od posljednjih konferencija za novinare Juventusa Allegri se našalio s Brazilcem.

"Douglas Costa? Istina je da ja uopće ne znam je li plav ili smeđ" , kazao je Allegri, aludiravši na to da Costa rijetko igra u posljednje vrijeme.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi