Spahić donio pobjedu Rudaru nad Olimpikom

Minimalna pobjeda Kakanjaca

Spahić donio pobjedu Rudaru nad Olimpikom

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara i Olimpika u subotu su odmjerili snage u Kaknju, a Kakanjci su slavili sa 1:0 pogotkom Bajre Spahića.

Publika u Kaknju mogla je vidjeti kvalietan meč u kojem su domaći pokazali više, ali velika vrućina otežavala je igru.

Rudar je bolje otvorio utakmicu i već u prvih dvadesetak minuta imao dvije povoljne prilike,ali je golman Olimpika Dejan Bandović bio na visini zadatka. Ipak, mreža gostiju se brzo zatresla. Bilo je to u 23. minuti poslije jedne školski izvedene akcije. Belmin Čehajić je po desnoj strani odlično prošao odbranu Olimpika, uposlio Mirzu Kovača, a ovaj je pronašao Bajru Spahića koji manirom rasnog strijelca, šutem po zemlji, kroz noge, matira golmana Bandovića. Imali su domaći još dvije prilike, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednošću. U prvom dijelu gosti nisu ozbiljnije ugrozili golmana Ratka Dujkovića, mada su dva puta šutirali u okvir gola. Bez obzira na te pokušaje odbrana Rudara na čelu sa beskompromisnim Omerom Musićem djelovala je veoma sigurno.

U drugom poluvremenu gosti su imali veći posjed lopte i dvije prilike, ali su napadači Jusufbašić i Osmanović šutirali pored stative. Trener Beganović u drugom dijelu igre izmijenio je sve igrače izuzev golmana Dujkovića, koji je u svom debiju pred kakanjskom publikom pokazao da će biti veliko pojačanje, prenosi kakanjlive.com.

Interesantno je istaći da je u startnoj postavi Oplimpika bilo čak devet novih igrača i da su samo golman Dejan Bandović i napadač Mahović u prošloj sezoni nosili dres popularnih sarajevskih „Vukova“.

FK Rudar- FK Olimpik 1:0

Stadion Rudara. Gledalaca 300.Sudija Sabrija Topalović. Pomoćnici; Emir Delić i Almin Džulić (svi iz Zenice).

Žuti kartoni: Kobilica(Rudar), Jusić(Olimpik).Crveni karton: Fadil Čizmić( 90+2.minuta zbog udaranja laktom u glavu Čive).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RUDAR: Dujković, Sarvan, Čaluk, Musić, Zukić, Topalović, Vehab, Kobilica, Čehajić, Spahić i Kovač.Još su igrali; Hrvat, Hrustanović, Alić, Hećo, Čiva, Durak, Neimarlija, Sarač, Gačić i Kukić)., Trener:Elvedin Beganović.

OLIMPIK: Bandović, Rastoder, Stojanović, Jusić, Sadiković, Šćepanović, Zeba, Jusufbašić, Osmanović, Mahović , Alešević.Još su igrali; Kisić, Pršeš, Čizmić i Zeljković. Trener: Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti