Spahićev Slask lider

Prvenstvo Poljske - 3. kolo

Spahićev Slask lider

Amir Spahić i njegov Slask nastavljaju sa sjajnim partijama ove sezone.

Tim BIH internacionalca je u prvom meču trećeg kola prvenstva Poljske savladao kao gost Ruch u Chorzowu sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Diaz u 89. minutu. Tako se Slask našao na prvom mjestu na tabeli sa 10 bodova, a u sljedećem kolu gostuju Legiji.

Spahić je po običaju bio startnoj postavi i on je ove sezone odigrao sva 4 meča u Evropskoj ligi i 2 u prvenstvu gdje je propustio samo prvi meč kad je Gornik u Wroclawu izvukao bod jer je bilo 1:1, a zatim je savladan LKS sa 4:0. Slask je u Evropskoj ligi izbacio Dundee United i Lokomotivu iz Sofije, a 18. i 25. avgusta slijedi dvomeč sa Rapidom iz Bukurešta.

Podsjetimo da je Spahić rođen 13.09.1983. u Sarajevu i do sad je igrao za druge timove Austrie Beč i Arminie Bielefeld, zatim za Eisenstadt od 2004. do 2006. kad prelazi u Željezničar gdje ostaje dvije sezone. Sezonu 2008/2009 proveo je u Torpedu iz Moskve, a u Slask je stigao u julu 2009. i ima ugovor do 2014.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.