Spalletti: Džeko mi je jasno poručio  da želi ostati u Romi

Bh. napadač u posljednje vrijeme briljira

Spalletti: Džeko mi je jasno poručio da želi ostati u Romi

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas igraju u gostima protiv Atalante u okviru 13. kola italijanske Serije A.

Trener Rome, Luciano Spalletti, dao je intervju za zvaničnu stranicu UEFA-e u kojem je najviše govorio o bh. napadaču Edinu Džeki. Italijanski stručnjak je izjavio da je Džeko jedini zaslužan za igre koje pruža u posljednje vrijeme, te da je bh. kapiten ovog ljeta odbio sve ponude kako bi ostao u Romi.

"Nisam ga ja vratio u formu jer je igrač uvijek taj koji pravi razliku. Ja ću pomoći koliko god mogu, ali na kraju je sve do igrača. Ova sezona je dosta bolja za njega jer se osjeća kao kod kuće i navijači to cijene. Kada se govorilo da će napustiti Romu on mi je prišao i rekao da želi ostati i pokazati svima koliko vrijedi. To je bio odgovor koji sam ja želio čuti", rekao je Spalletti, te dodao:

"Saigrači su ga prihvatili kao člana jedne velike porodice i to se zaista vidi na terenu. De Rossi je u nekoliko navrata žestoko proslavljao Džekine golove, a kasnije mi je rekao da je to uradio kako bi navijačima pokazao koliko Džeko znači za naš tim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi