Džeko je kralj šesnaesteraca u Evropi

Iza njega Sterling, Suarez, Ibrahimović...

Džeko je kralj šesnaesteraca u Evropi

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ove sezone blista kao u najboljim danima.

Džeko je postigao 10 golova u Seriji A te je dodao još dva u Evropa ligi te trenutno spada među najbolje napadače na Starom kontinentu.

Ako ćemo gledati samo kontakte s loptom u šesnaestercu protivnika, onda možemo reći da je Džeko uvjerljivo na prvom mjestu.

Naš kapiten i napadač Rome ove sezone je čak 108 puta dirao loptu u protivničkom šesnaestercu, a iza njega je krilni napadač Cityja Raheem Sterling sa 97. Potom slijede Suarez i Ibrahimović sa 89, odnosno 85.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da naš Dijamant narednu šansu da popravi i ovaj učinak, ali i učinak postignutih golova ima u nedjelju kada Roma gostuje kod Atalante od 15.00 sati u okviru 13. kola Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi