Spalletti: Najveća greška bi bila da mislimo o tome šta će biti u Barceloni

Inter sutra protiv PSV-a

Spalletti: Najveća greška bi bila da mislimo o tome šta će biti u Barceloni

Edmir Škorić

Trener Intera Luciano Spalletti je istakao da u utorak njegov tim igra najvažniju utakmcu od njegovog dolaska.

Inter dočekuje PSV u meču šestog kola grupe B Lige prvaka. Gosti iz Eindhovena su otpisani, ali Inter s Tottenhamom vodi žestoku bitku za osminu finala.

Tottenham ima također sedam bodova i bolje je rangiran, ali Spurse čeka teška utakmica s Barcelonom u Kataloniji. Barca je već osigurala prolaz, ali Katalonci najavljuju da i sutra idu na tri boda.

"Mislim da je ono što smo učinili do sada vrlo dobro", rekao je Spalletti za InterTV, pa je nastavio:

"Zbog toga imamo priliku da se plasiramo dalje iz skupine koju smo svi okarakterisali kao jako teškom na početku. Odavde se nastavlja moj život, ne mogu da se vratim u prošlost. To znači da su sada sve naše misli usmjerene ka prolazu dalje".

"Moramo pobijediti sutra, ovo je najvažnija utakmica Intera od mog dolaska, zanemarujući onu protiv Lazija prošle sezone. Sanjali smo o ovakvim utakmicama", istakao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, osluškivat će se i rezultat iz Londona, ali Spalletti ne želi o tome da misli.

"Jedina pogreška koju možemo napraviti je zabrinutost zbog utakmice u Barceloni. Oni su ozbiljni profesionalci i tako će se ponašati, a mi samo moramo da dobijemo naš meč", zaključio je strateg milanskog kluba.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ziky
Zicer dana sutra Inter kamion na 1
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi