Spalletti napušta Rim i seli u London?

Tottenham želi Spallettija

Spalletti napušta Rim i seli u London?

Edmir Škorić

Trener Rome Luciano Spalletti imat će priliku da na ljeto bira gdje želi da nastavi trenersku karijeru.

Spalletti se iz Zenita vratio u Romu, no sve su prilike da neće uspjeti da osvoji nijedan trofej, osim ako se ne dese neka čuda do kraja sezone. 

Roma je daleko iza Juventusa u Seriji A, u polufinalu Kup je nakon prve utakmice u zaostatku od dva gola protiv Lazija, a najbolje kotira u Evropskoj ligi.

Ipak, bez obzira šta se desi do kraja sezone, navodno je Spalletti odlučio da ode, a svakom danom sve je više klubova koji su spremni da mu ponude ugovor.

Posljednji u nizu je Tottenham, koji bi mogao da ostane na ljeto bez trenera, jer se Mauricio Pochettino spominje kao zamjena za Luisa Enriquea u Barceloni.

Kako javlja Gazzetta dello SPort, predsjednik Spursa Daniel Levy je dobar prijatelj sa Spallettijem i on je u jednom toskanskom restoranu obavljao razgovore koji bi mogli da donesu konačan odgovor na pitanje gdje ide Spalletti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Spalletti napusti Romu, Gian Piero Gasperini, Eusebio Di Francesco i Marco Giampaolo se spominju kao njegovi nasljednici na Olimpicu. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi