Spalletti napušta Romu i preuzima velikog rivala?
Foto: EPA

Inter se okreće Spallettiju?

Spalletti napušta Romu i preuzima velikog rivala?

M. Šljivak

Trener Rome Luciano Spalletti vjerovatno neće ostati na ovoj poziciji u narednoj sezoni.

Ovaj 58-godišnji stručnjak je najavio odlazak ako klub ne osvoji trofeje, a kako je posljednja nada, osvajanje Scudetta jako daleko, sve je izvjesnije da će Spalletti napustiti klub.

Nova destinacija za ovog stručnjaka bi mogao biti Inter. Stefano Pioli broji posljednje dane na klupi tima s Giuseppe Meazze, a ako u narednih 20-ak dana rukovodstvo Nerazzurra ne dobije potvrdan odgovor od Diega Simeonea, novi trener ovog kluba bi mogao postati Spalletti.

Interova prva želja je Simeone. Međutim, argentinski stručnjak nema namjeru tako lako otići iz Atletica, pa mu je rukovodstvo tima iz Milana dalo rok od 20 dana da se odluči.

Ako Argentinac odbije posao, njegovo mjesto će vjerovatno zauzeti Spalletti, koji je druga opcija ovog tima.

Pored Intera, za usluge ovog trenera zainteresovana je i ekipa Fiorentine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luciano Spalletti je u dva navrata vodio Romu. Trenirao je još Zenit, Anconu, Udinese, Veneziju i Sampdoriju, a karijeru je počeo 1994. godine kao trener Empolija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi