Spalletti: Niko nam neće ništa pokloniti, moramo se boriti

Trener Intera nakon susreta

Spalletti: Niko nam neće ništa pokloniti, moramo se boriti

Italijanski stručnjak na klupi Intera iz Milana Luciano Spalletti nije djelovao pretjerano nezadovoljan nakon sinoćnjeg remija njegove ekipe u gostima kod Bologne. 

Inter je igrao slabo u prvom dijelu tog meča, a u nastavku su se probudili te su uspjeli da izjednače rezultat i osvoje bod. Bio je ovo prvi kiks ove sezone za ekipu iz grada mode i sada imaju 13 bodova, odnosno jedan više uz meč viška u odnosu na uvijek najopasniji Juventus. 

Spalletti je nakon susreta rekao da se njegovi igrači moraju boriti za svaki bod i da im ništa neće biti poklonjeno. 

"Niko vam ništa neće pokloniti. Nemate pravo na besplatne bodove ako ste pobijedili dva ili tri meča zaredom. Ako ništa, to je alarm da vas ostali timovi love i da morate unaprijediti svoju igru", rekao je Spalletti pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bili smo sporiji nego inače. Nismo loptu dovoljno brzo dodavali, posebno u sredini terena. U drugom poluvremenu to je djelovalo bolje. U globalu gledajući, ako loptu dodajete tako sporo protiv jedne veoma organizovane ekipe, onda im posao činit lakšim. S moje tačke gledišta, reakcija tima u drugom poluvremenu bila je veoma dobra", rekao je Spalletti. 

Podsjetimo, Inter naredni meč igra na domaćem terenu protiv Genoe. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi