Spalletti: Pitao sam Pjanića hoće li u Juventus

Trener Rome o špekulacijama

Spalletti: Pitao sam Pjanića hoće li u Juventus

Luciano Spalletti se ne opterećuje oko špekulacija vezanih za eventualni transfer Miralema Pjanića. 

Italijani svakim danom sve više špekulišu o tome da će bh. reprezentativac promijeniti sredinu u ljetnom prijelaznom roku, a iako se pojavila informacija da je Juventus završio posao, Spalletti nije bio uznemiren. 

"Pjanić definitivno ne želi otići iz Rome. Kada sam pročitao u medijima da će u Juventus, odmah sam ga pitao o tome i jasno mi je rekao da nema ništa od toga. Takvom igraču morate ponuditi poseban odnos, koji uključuje ugovor, prijateljstvo...", kazao je Spalletti u razgovoru za italijanske medije. 

Spalletti je prije Rome vodio Zenit St. Petersburg, a stvari su se promijenile u odnosu na posljednji put kada je bio u rimskom klubu.

"Dosta mi je pomoglo iskustvo u inostranstvu. Kada sam napustio Seriju A bila je po kvalitetu slabija od današnje, tako da želim u narednom periodu osvojiti prvenstvo. Ne znam koliko je to moguće, neće zavisiti samo od nas. Ipak, smatram da imamo kvalitet i da se možemo nositi sa bilo kojim timom."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je sezonu u Seriji A okončala na trećem mjestu i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi