Španci baš pretjeruju: Sad tvrde da Ronaldov udarac nije prešao gol-liniju!
Portugalski velemajstor je sa tri gola izbacio tim kojem je proteklih 10 godina često zagorčavao život. Ukupno je sad na 25 golova protiv Atletica (Foto: EPA)

Priložili su dokaze

Španci baš pretjeruju: Sad tvrde da Ronaldov udarac nije prešao gol-liniju!

M. Šljivak

Čudesna igra Cristiana Ronalda u duelu protiv Atletico Madrida oduševila je apsolutno sve.

Fantastični Portugalac postigao je hat-trick u pobjedi od 3:0 i tako je odveo Juventus u četvrtfinale Lige prvaka.

Međutim, španski mediji se ne mire sa činjenicom da je Stara dama prošla dalje. Prvo je sudija Andujar Oliver tvrdio da penal iz kojeg je Ronaldo postigao treći gol uopšte nije postojao, a sada se pojavio i video u kojem se tvrdi da lopta kod drugog gola nije prešla liniju.

Nakon šuta Ronalda glavom, slovenački golman među stativama Atletica Jan Oblak je uspio da "izvadi" loptu iz gola. Ipak, sudija Bjorn Kuipers je pokazao na centar jer mu je tehnologija sa gol-linije javila da je lopta cijelim obimom prešla liniju.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama tvrdi da ima nekih nedostataka u sistemu gol-tehnologije i da lopta zapravo nije prešla gol-liniju prilikom Ronaldvog šuta.

Tvrdi se da je linija koja je nacrtana u sistemu provjere bila uža nego što je trebala biti, da je korištena tačka za pregled bila manja od stvarne lopte i da su granice lopte bile netačne.

Zato, prema tvrdnjama ovih "stručnjaka" lopta nije potpuno prešla liniju i gol Juventusa za 2:0 nije trebao biti priznat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako su to kreatori ove teorije vidjeli pogledajte u videu, ali očito da se u Španiji ne mogu pomiriti sa ispadanjem Atletica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Hahah i sa tehnologijom se debili sad zale. Ne mozes ti dokazati glupom covjeku nista
2 0
ambrozini
kakve gluposti....stvari ovako stoje. Juventus ih je razbio u paramparcad u svakom smislu, Atletico nije posteno ni sutnuo na gol. Simeone je pravi nasljednik Murinjovog destruktivnog stila igre i dobro je da taj stil ne polucuje rezultate jer je to ubijanje ove igre. Sa grizmanom i ostalim napadackim potencijalom se konstantno povuci 90minuta je sramno i eto mu sad nek pobjedjuje tamo Majorku, Leidu i tako te manje klubove, a Juve je gigant koji je zasluzeno prosao dalje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi