Španci bolji od Makedonaca, pobjeda Švedske nad Katarom

4. kolo Svjetskog rukometnog prvenstva

Španci bolji od Makedonaca, pobjeda Švedske nad Katarom

E. Čaušević

Rukometaši Španije savladali su večeras Makedoniju u meču četvrtog kola grupne faze Svjetskog prvenstva.

Španija je večeras bez velikih problema upisala pobjedu protiv Makedonije i tako je zadržala prvo mjesto u ovoj grupi. Crvena furija slavila je sa 29:25, te je i dalje bez poraza na Svjetskom prvenstvu.

Makedonci su se dobro držali u večerašnjem meču, posebno u prvom dijelu, ali su Španci u finišu utakmice bili bolji protivnik na terenu i zasluženo slavili. Nakon prvog dijela bilo je 14:14, ali je Španija uspjela da dođe do četiri gola prednosti što je sačuvala do kraja meča (29:25).

Najefikasniji u ekipi Španije bio je Valero Rivera sa 11 golova, dok se u selekciji Makedonije istakao Kiril Lazarov sa šest pogodaka.

Ubjedljivu pobjedu večeras je ostvarila Švedska protiv Katara sa 36:25. Šveđani su drugi u grupi D sa šest bodova, dok je Katar četvrti sa dva boda manje.

Svjetsko prvenstvo, 4. kolo:

Makedonija - Španija 25:29

Švedska - Katara 36:25

Makedonija: Kolev, Trajkovski 1, Manaskov 2, Stoilov 3, Lazarov 6, Mitkov, Drogrishiki, Taleski, Mirulovski 4, Markoski V., Markoski N. 5, Georgievski 3, Lazarov, Ojleski, Popovski, Neloski 1.

Španija: Perez de Vargas, Corrales, Gurbindo, Fernandez 2, Rivera 11, Tomas 2, Entrerrios, Dujshebaev 5, Sarmiento 3, Aguinagalde, Canellas 1, Morros 1, Guardiola 1, Goni 1, Balaguer 1, Figueras 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi