Španci minimalno, Zlatan riješio Crnogorce

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Španci minimalno, Zlatan riješio Crnogorce

Edmir Škorić

Španija je u utakmici šestog kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovala kod Bjelorusije, te je upisala petu pobjedu.

Španci su opravdali ulogu favorita, no Bjelorusi su pružili poprilično jak otpor. Jedini gol na susretu postigao je David Silva u 45. minuti, na asistenciju Cesca Fabregasa.

Poslije šest kola, Slovačka vodi u grupi C, pošto je pred svojim navijačima bila bolja od Makedonije s 2:1. Strijelci za Slovačku bili su Salata i Hamšik, a Ademi za Makedonce. Napadač Sarajeva Krste Velkoski igrao je posljednjih osam minuta za Makedoniju.

Slovaci imaju 18 bodova, Španci 15, Ukrajina je treća sa 12, a zatim slijede Bjelorusi sa četiri, Makedonci sa tri i Luksemburžani sa jednim bodom.

Švedska je bila prejaka za Crnu Goru u grupi G. Šveđani su slavili s 3:1 uz dva pogotka Zlatana Ibrahimovića, dok je vodeći gol postigao Berg. Jedini gol za Crnogorce djelo je Damjanovića s penala u 64. minuti.

Crna Gora teško da će izboriti i doigravanje pošto sada ima samo pet bodova. Rusija na trećem mjestu ima osam, drugoplasirana Švedska ima 12, a vodeća Austrija 16 bodova.

Susret Litvanije i Švicarske u grupi E okončan je pobjedom gostiju (2:1). Litvanci su poveli golom Chernykha u 64. minuti, da bi pet minuta kasnije Drmić poravnao na 1:1. Shaqiri je u 84. donio vrijedna tri boda Švicarskoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarska je drugoplasirana sa 12 bodova, vodeća je Engleska u grupi E sa 18 bodova. Slovenija je treća sa devet, slijedi Estonija sa sedam, Litvanija sa šest i San Marino na dnu sa jednim osvojenim bodom.


Goal David Silva - Belarus 0-1 Spain - 14-06-2015 by Bayeo
Berg 1:0 | Sweden vs Montenegro 14.06.2015 by zidanekrisz
Zlatan Ibrahimovic Goal Sweden 2-0 Montenegro... by brilche
Zlatan Ibrahimovic Goal Sweden 3-0 Montenegro... by enteritament
Goal Damjanović - Sweden 3-1 Montenegro - 14-06... by Video-Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.