Španci pišu da bi se Luka Jović mogao vratiti tamo gdje mu je bilo najljepše

Nastavak sapunice

Španci pišu da bi se Luka Jović mogao vratiti tamo gdje mu je bilo najljepše

S. Grebović

Sudbina Luke Jovića u Real Madridu i dalje je pod velikim znakom pitanja, budući da nije pružio ni blizu onoga što se od njega očekivalo u Kraljevskom klubu.

Ugledni španski list El Mundo Deportivo navodno je došao do saznanja kako je Jović izrazio interesovanje za povratak u ekipu Eintrachta, odakle je prošle godine stigao na Santiago Bernabeu. 

Real je njegove usluge platio vrtoglavih 60 miliona eura, a kada za nekog igrača izdvojite toliki novac logično da od njega očekujete mnogo. Međutim, Srbijanac nije pokazao ni blizu onoga što se očekivalo.

U sezoni iza nas odigrao je 17 mečeva, od kojih je na samo četiri bio starter i pri tom postigao samo dva pogotka i upisao isto toliko asistencija. Precizni Španci su izračunali da je rođeni Bijeljinac tako učestvovao golu svakih 192 minuta, što je zaista dosta skromno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U gradu na Maini dvije sezone prije bio je daleko produktivniji kada je postigao 27 golova, što ga je i preporučio Madriđanima, ali čini se da bi se mogao vratiti u klub u kojem je pružao najbolje partije u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Top Komentari

Karlosicroberto
Ko ga ****
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi