Španci tvrde da je gotovo: Rakitić ima novi klub?
EPA

Povratak u staro jato

Španci tvrde da je gotovo: Rakitić ima novi klub?

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić, kako stvari stoje, odlazi iz Barcelone na kraju sezone.

Rakitiću uskoro ističe ugovor s Barcelonom i sve su glasnije špekulacije o tome da će napustiti Camp Nou, a katalonski dnevnik 'Sport' danas je objavio i gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru.

Na naslovnoj strani, naime, stoji da će Rakitićevo sljedeće odredište vjerovatno biti Sevilla i da su klubovi već počeli pregovore oko njegovog povratka u klub iz kojeg je 2014. godine došao u Barcelonu.

Isti izvor otkriva kako je Rakitić još zimus imao opciju da pređe u Juventus, po znatno boljim uslovima, ali da je ovaj sjajni fudbaler odbio tu opciju kako bi ostao u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, kako danas u Barceloni i ne računaju previše na njegove usluge, voljan je sada da se vrati u Sevillu odakle mu je supruga Raquel i gdje se uostalom proslavio kao igrač, postao kapiten...

Navodno bi osim Rakitića mogli iz Barcelone otići još Gerrard Pique, Luis Suarez i Sergio Busquets. Ovaj trojac bi svoju karijeru trebao nastaviti u MLS-u.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi