Španci u Stuttgartu izjednačili u zadnjoj sekundi, majstorija Zinchenka za pobjedu Ukrajine

Odlično otvaranje novog izdanja Lige nacija

Španci u Stuttgartu izjednačili u zadnjoj sekundi, majstorija Zinchenka za pobjedu Ukrajine

E. Čaušević

Reprezentacija Njemačke večeras je u Stuttgartu remizirala sa Španijom (1:1) u derbiju prvog kola Lige nacija, dok je Ukrajina savladala Švicarsku sa 2:1.

Meč na Mercedes-Benz Areni je mogao opravdati očekivanja jer smo vidjeli mnogo šansi na obje strane. Španci su na početku prijetili i imali su odličnu šansu u 14. minuti preko Rodriga, ali se on spetljao.

Sane je četiri minute kasnije sjajno šutirao, ali maestralnom odbranom gol Španije spasio je De Gea. U 23. minuti odlična šansa za Crvenu furiju. Busquets je pokušao sa sedam-osam metara, ali Trapp je bio siguran.

U finišu prvog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko dobrih akcija, ali promjene rezultata nije bilo. No, već na startu drugog poluvremena vidjeli smo gol.

To se desilo u 51. minuti kada su Nijemci odigrali fantastičnu akciju, a lopta na kraju dolazi do Wernera koji sjajno pogađa za 1:0.

Španija je nakon toga krenula po izjednačenje. Ruiz je pokušao u 65. minuti, ali Trapp ponovo siguran. Nekoliko minuta kasnije s 20-tak metara fantastično šutira Thiago Alcantara, no lopta je otišla tik pored stative Njemačke.

U 78. minuti prijeti i Sule nakon kornera kada je šutirao glavom, ali je De Gea ponovo odlično reagovao. I kada su svi očekivali kraj Španija je izjednačila. 

To se desilo u 95. minuti kada je gol za 1:1 postigao Gaya za veliko slavlje Španaca. Nijemci su se žalili da je Orsato previše produžio meč, te je odmah nakon gola Španije svirao kraj.

U Ligi A večeras su igrali još Ukrajina i Švicarska. Ove selekcije odigrale su sjajan meč na Areni Lviv, a na kraju je Ukrajina uspjela da slavi sa 2:1.

Domaći su poveli u 14. minuti preko Yarmolenka, no Švicarska je u samom finišu prvog dijela poravnala na 1:1. Xhaka je upisao asistenciju, a mrežu Ukrajine zatresao je Haris Seferović.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Međutim, sredinom drugog dijela Ukrajina je došla do pobjede. Lopta je došla do Zinchenka koji maestralnim udarcem s vrha kaznenog prostora lobuje golmana Švicarske i pogađa za konačnih 2:1.

Ukrajina je prva u grupi s tri boda, dok Španija i Njemačka imaju po bod. Švicarska je posljednja bez bodova nakon prvog kola.

Top Komentari

OR7
Španija uze dob baš onako na guzove,.....
8 2
Jupp
Ovo je najgore.. sudija produzi 4 min, a gol primili su 96toj
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi