Španci upozorili Ronalda: Čak i u Italiji možeš biti uhapšen
CR u zagrljaju sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom (Foto: EPA)

Ministar sasvim jasan

Španci upozorili Ronalda: Čak i u Italiji možeš biti uhapšen

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo napustio je Real Madrid i u ponedjeljak će zvanično postati novi član Juventusa iz Torina.

Portugalac se prethodnih mjeseci suočavao sa velikim pravnim problemima. Optužen je za izbjegavanje poreza i na kraju je pristao na dvogodišnju kaznu zatvora i plaćanje kazne u iznosu od 18.8 miliona eura.

Ronaldo nije završio iza rešetaka, ali zahtjev za njegovo hapšenje može uvijek biti aktiviran, iako je u Italiji.

To mu je jasno poručio ministar finansija Jose Maria Mollinedo koji je istakao kako Ronaldo novac mora isplatiti ili će biti izdat nalog za njegovo hapšenje.

"Potpis za Juventus ne mijenja njegovu situaciju iko poreza. Čak i u Italiji se može aktivirati nalog za njegovo hapšenje", rekao je Mollinedo, te je dodao:

"Njegovi advokati još uvijek pokušavaju da ga odbrane pred španskim sudovima. Također, Evropski sud pravde je uključen u cijeli slučaj", istakao je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo očigledno još uvijek pokušava da dokaže svoju nevinost, a Portugalac je samo jedno u nizu velikih imena koji su u Španiji otuženi za utaju poreza.

Sa istim problemima susreli su se Leo Messi, Xabi Alonso i Marcelo. Svi su se nagodili da plate određenu sumu, a pored Ronalda na zatvorsku kaznu je osuđen i Messi koji je dobio 18 mjeseci zatvora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Spanci prete samo sto je Ronaldo napustio Madrid.... nema vise da placa taxu...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti