Španci već otkrili ko je osvojio Zlatnu loptu

Ceremonija je 2. decembra

Španci već otkrili ko je osvojio Zlatnu loptu

Sljedećeg ponedjeljka bit će poznato ime novog dobitnika Zlatne lopte.

Krajem svake godine 'France Football' organizuje svečanu ceremoniju dodjele Zlatne lopte, koja važi za najprestižniju nagradu u svijetu fudbala, a kao najveći favorit za osvajanje figurira Virgil van Dijk.

Štoper Liverpoola iza sebe ima fenomenalnu sezonu koju je krunisao i osvajanjem Lige šampiona, no ako je vjerovati onome što pišu španski mediji, konkretno Mundo Deportivo, nagrada ide na - Camp Nou.

List tradicionalno blizak Barceloni tvrdi da će nagradu osvojiti Lionel Messi, kojem će to, ukoliko se obistine pisanja, biti rekordna šesta Zlatna lopta u kolekciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osvajač Zlatne lopte za 2019. na sastanku je saznao da je on taj. Imao je priliku i osobno dirati Ballon D'Or koji će mu službeno biti uručen na svečanosti u Parizu idućeg ponedjeljka", navodi isti izvor.

Osim Messija i Van Dijka, u konkurenciji za prestižnu nagradu je i Cristiano Ronaldo.

Top Komentari

Manijak87
GRANDE LEO! G.O.A.T.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi