Špancima  ne može niko ništa: Češka nova žrtva Furije
Foto: EPA

Gasol vodi Španiju

Špancima ne može niko ništa: Češka nova žrtva Furije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije pobijedila je Češku 93:56 u susretu 2. kola grupe C prvenstva Evrope.

Nakon što su jučer deklasirali Crnu Goru, danas je Furija koš razliku dodatno popravila i protiv Češke, koja je bila sasvim nemoćna u ovom duelu.

Već nakon prve četvrtine pobjednik je bio riješen. Pau Gasol je bio nezaustavljiv po protivnike, a Španija je imala 19 razlike nakon deset minuta igre (14:33).

Nisu Španci popustili ni u drugoj dionici. Razbijali su Češku u svim segmentima igre i na odmor su otišli s ogromnih 33 razlike, 56:23.

Nastavak nije donio previše uzbuđenja. Španci su laganom igrom priveli meč kraju i došli su do nove pobjede, te su se postavili kao najveći favorit ovog prvenstva.

Pau Gasol je predvodio Španiju sa 26 poena i osam skokova za 20 minuta na parketu, a odličan je bio i Rick Rubio sa 17 poena.

Kod Češke jedini dvocifren je bio Kriz sa 11 poena.

Ep, 2. kolo:

Češka - Španija 56:93 (14:33, 9:23, 15:20, 18:17)

ČEŠKA: Auda, Hruban 4, Satoransky 8, Welsch 2, Palyza 5, Sirina 9, Svrdlik 9, Peterka 6, Bojacik, Kriz 11, Kyzlink 2.

ŠPANIJA: Gasol 26, Rodriguez 5, Navarro 3, Rubio 17, Gasol 8, W. Hernangomez 9, Sastre 4, Vives,  Oriol 8, San Emeterio 6, Abrines, J.Hernangomez 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi