Grčka iznenadila Španiju u Granadi, Ibrahimović se na fantastičan način vratio u reprezentaciju

Mečevi kvalifikacija za SP

Grčka iznenadila Španiju u Granadi, Ibrahimović se na fantastičan način vratio u reprezentaciju

E. Čaušević

Španci su dosta bolje otvorili večerašnju utakmicu i uspjeli su to da krunišu u 33. minuti kada su poveli sa 1:0.

Koke je odlično poslao loptu u peterac Grčke, a tu je bio Alvaro Morata koji pogađa za 1:0.

No, Grci su u 57. minuti poravnali na 1:1. Martinez je uklizao i izbio loptu ispred igrača Grčke kojeg je u nastavku žestoko udario, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preueo Bakasetas koji je pogodio za 1:1. Samo pet minuta kasnije domaći su tražili penal nakon što je Morata pao u kaznenom prostoru gostiju, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Španci su do kraja meča pokušali da dođu do pobjede, ali su se Grci odlično branili i na kraju uspjeli da dođu do boda na teškom gostovanju u Granadi.

U istoj grupi večeras su igrali Švedska i Gruzija, a domaća selekcija slavila je sa minimalnih 1:0.

U reprezentaciju Švedske vratio se Zlatan Ibrahimović nakon pet godina, te je odmah uspio da obilježi meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naime, odlučujući trenutak utakmice desio se u 35. minuti kada je Ibrahimović fantastično asistirao za Claessona koji pogađa za 1:0 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti i ubjedljivu pobjedu Njemačke koja je u Duisburgu sa 3:0 porazila Island. Golove za domaći tim zabili su Goretzka, Havertz i Gundogan.

Top Komentari

user1604593678
Mi bi ovakvu Spaniju mozda i dobili,katastrofa su i nikad gori!!! Vezni red igra Olmo sve ti je jasno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi